Stemexpressie


In je stem laat je horen wie jij op dat moment bent. Door regelmatig met je stem te klinken en te improviseren, je eigen geluid te maken, bevrijd je jezelf. En door met anderen te klinken, maak je samen een fijne sfeer met ruimte voor ieders eigenheid. Een ontspannen sfeer waarin jij mag zijn wie je bent en anderen daarin kan ontmoeten. Stemexpressie heb ik geleerd van Marius Engelbrecht. Zie www.Mariusengelbrecht.nl

In de stemexpressie bestaan verschillende oefeningen. Een oefening is bijvoorbeeld gewoon ervaren wat je voelt als je langer een toon klinkt. Hoe je ruimte kunt ervaren voor jouw geluid. Een andere is hoe je de grenzen van je klanken opzoekt met mede-klinkers. De begrenzingen geven een andere dynamiek die heel inspirerend kan zijn. Soms klinken we bewust meer met de binnenkant, de helende stem. Een andere keer mag alle geluid meer naar buiten, met oerzang. De oefeningen hebben één ding gemeen: je stem mag je stem helemaal laten horen, zoals jij je op dat moment voelt. Dat kan heel blij zijn, of heel verdrietig. Enthousiast of juist terug getrokken, boos of verdrietig. En elke keer als je klinkt, kun je ervaren hoe je kunstmatige beperkingen los kunt laten en hoe prettig het is gewoon te mogen zijn wie je bent.

Stemexpressie doen we om de week op dinsdagavond, soms is er een aparte workshop. De kosten zijn € 10 per avond. Voor de data: zie contact / agenda.

Voor bedrijven die in een bijeenkomst van management of medewerkers eens wat anders willen, is een kennismaking met Stemexpressie een leuke optie. Door met iets nieuws kennis te maken, maak je ook met elkaar op een andere manier kennis. Zo’n kennismaking wordt aangepast aan de behoefte, gaat alleen op afspraak.